Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Formatorta  ∗   segédlet

Bakancs torta

2022. június 10.

Tökéletes sütemény a témát kedvelő lányoknak és fiúknak, illetve hölgyeknek és uraknak ballagásra, a tarisznya elhagyásával szülinapra, családi, vagy akár üzleti/céges eseményekre egyaránt.

A torta egyszerűen variálható, egyéb kiegészítőkkel gazdagítható.

Hozzávalók:

  • 1 adag piskóta
  • 800 g tetszőleges töltelék
  • 450 g étcsokoládés ganache
  • 1 kg fondant
  • fekete ételfesték
  • ezüst lüszter por (a „fém kiegészítőkhöz”)
  • kevés vodka (a lüszter por feloldásához)
  • ehető ragasztó
  • étkezési keményítő (nyújtáshoz)
  • növényi olaj (fényezéshez)

Eszközök:

  • forgó torta állvány
  • hosszú pengéjű kés
  • hajlított spatula
  • papír (bakancs sablon), ceruza és olló
  • 20 cm-es vonalzó
  • mérőszalag
  • tapadás mentes nyújtólap
  • fondant nyújtó
  • sodrófa
  • pizzavágó
  • szike
  • közepesen vékony ecsetek (ragasztáshoz és az ezüstözéshez)
  • kis tálkák a ragasztónak és a lüszter pornak
  • szilikon forma a lánchoz
  • extruder (a cipőfűző formázásához)
  • fondant pontozó formázó
  • betűkiszúró
  • kör alakú habzsák fejek (a cipőfűző karikáihoz)
  • vastag ecset (fényezéshez)

Kellékek:

  • tortakarton
  • tortadoboz

Piskóta alaprecept tortákhoz

További design torták