Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Formatorta  ∗   segédlet

Karácsony torta

2022. december 24.

A tökéletes sütemény a témát kedvelő gyerekeknek, hölgyeknek és uraknak szülinapra, családi, vagy akár üzleti/céges eseményekre egyaránt. A torta figuráinak megformálása ügyes, gyakorlott kezeket és jó tervező készséget igényel.

Ez a torta nagyon egyszerűen variálható. Az ünnepre jellemző szín- és formavilág és szimbólumok adhatnak ehhez ötletet.

Hozzávalók:

  • 1 db 20 cm átmérőjű piskóta
  • 800 g hűtésre jól szilárduló töltelék 
  • 450 g étcsokoládés ganache
  • 1,3 kg fondant
  • ételfestékek (piros, zöld, kék, barna, fekete, sárga, lila, narancs, rózsaszín)
  • lüszter porok(arany, ezüst)
  • kevés vodka (a lüszterek oldásához)
  • ehető ragasztó
  • étkezési keményítő (nyújtáshoz)
  • növényi olaj (fényezéshez)

Eszközök:

  • forgó torta állvány
  • hosszú pengéjű kés
  • hajlított spatula
  • tapadás mentes nyújtólap
  • sodrófa
  • pizzavágó
  • vonalzó (20 cm-es)
  • mérőszalag
  • papír, ceruza és olló (a formák, figurák tervezéséhez)
  • fondant nyújtó
  • szike
  • közepesen vékony ecsetek (ragasztáshoz, lüszterezéshez)
  • kis tálkák (a ragasztónak és a lüszterek és a fekete festék feloldásához)
  • margaréta kiszúró (a legnagyobb, a fenyő ágainak kivágásához)
  • ~1,2 cm vastag rudak (a fenyő ágainak íves kialakításához)
  • levélforma kiszúró
  • fondant pontozó és formázók
  • kör habzsák fej (az óralap kiszúrásához)
  • vékony művész ecset (az óralap megfestéséhez)
  • csipesz (az apró kiegészítők könnyű felhelyezéséhez)
  • vastag ecset (fényezéshez)

Kellékek:

  • tortakarton
  • tortadoboz

Piskóta alaprecept tortákhoz

További design torták