CSODÁLATOS ÉTELEK > ÖSSZES RECEPT > Piperade
Piperade, a baszk (spanyol) lecsó
Írta: Bende Margó
A világ minden kultúrájának és régiójának megvan a saját, meghatározó ízvilága. Baszkföldön az egyik ilyen étel a piperade. Az étek autentikusságát fokozhatjuk egy jó pohár baszk almaborral, majd levezetésképp egy szelet Gâteau Basque -kal (Baszk tortával).
Piperade
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:
Közepes hőmérsékletűre melegített serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, sózzuk, borsozzuk. A lecsót kb. 10 percig, gyakran kevergetve kezdjük el főzni. Majd hozzáadjuk a fokhagymát és még egy percig együtt pirítjuk a paprikás raguval. Ezután tesszük bele a paradicsomot, a cukrot és ízlés szerint a chili paprikát. Addig főzzük, amíg a paradicsom leve besűrűsödik és a paprika átpuhul, de megtartja az alakját. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
A piperade szolgálhat főételként, köretként, vagy mártogatósként is.
Megspékelhetjük akár tojással, sült bacon csíkokkal/kockákkal, vagy reszelt érlelt sajttal megszórva.
Design tortáim
A dinnye tálalás művészete!