Rakott Gnocchi

    Írta: Bende Margó

A paradicsompüré rengeteg likopint tartalmaz, egy antioxidánst, amely megvédi sejtjeinket a káros szabad gyököktől. Ezenkívül a receptben használt kétféle sajt értékes fehérjéket és csonterősítő kalciumot biztosít testünknek!

Előkészítés: 25 perc

Főzés és sütés: 35 perc

Rakott Gnocchi

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 350 g sűrített paradicsom
  • 100 ml főzőtejszín
  • 100 ml tej
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 teáskanál morzsolt bazsalikom
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 szár póréhagyma
  • 800 g konyhakész gnocchi
  • 3 evőkanál reszelt ementáli sajt
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és kis olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 5 percig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerekkel, a szósszal és a cukorral. A póréhagymát megmossuk, majd a gnocchival együtt forrásban lévő sós vízben 2 percig főzzük. Az előfőzött gnocchit és póréhagymát egy kiolajozott tepsiben elterítjük, ráöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk a reszelt sajtokkal és 200 °C-ra előmelegített sütőben, 20 alatt készre sütjük.

További húsmentes recepért lapozz!

Formatortáim

4 szórakoztató és őrült módszer a tojások elkészítésére

Archívum