CSODÁLATOS ÉTELEK > 2021. JANUÁR A ZÖLDSÉG HAVA > Rakott Gnocchi
Rakott Gnocchi
Írta: Bende Margó
A paradicsompüré rengeteg likopint tartalmaz, egy antioxidánst, amely megvédi sejtjeinket a káros szabad gyököktől. Ezenkívül a receptben használt kétféle sajt értékes fehérjéket és csonterősítő kalciumot biztosít testünknek!
Főzés és sütés: 35 perc
Rakott Gnocchi
Hozzávalók (4 főre):
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és kis olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 5 percig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerekkel, a szósszal és a cukorral. A póréhagymát megmossuk, majd a gnocchival együtt forrásban lévő sós vízben 2 percig főzzük. Az előfőzött gnocchit és póréhagymát egy kiolajozott tepsiben elterítjük, ráöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk a reszelt sajtokkal és 200 °C-ra előmelegített sütőben, 20 alatt készre sütjük.
Formatortáim
4 szórakoztató és őrült módszer a tojások elkészítésére