CSODÁLATOS ÉTELEK > RECEPTEK > ÖSSZES RECEPT > Sárgarépás édesburgonya krémleves diós krutonnal

Sárgarépás édesburgonya krémleves diós krutonnal

    Írta: Bende Margó

A sárgarépa és az édesburgonya nem csak egészséges, gazdag béta-karotinokban és antioxidánsban, de a téli, hideg időszakban kitűnő alapjai egy jó forró, lélekmelegítő krémlevesnek is.

Előkészítés: 20 perc

Teljes elkészülés: 35 perc

Sárgarépás édesburgonya krémleves diós krutonnal

Hozzávalók (4 főre):

  • 50 dkg sárgarépa
  • 40 dkg édesburgonya
  • 1 db savanykásabb alma
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg gyömbér gyökér
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 400 ml kókusztej (konzerv)
  • 3 teáskanál curry por
  • 1 csipet fahéj
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 3 evőkanál dió
  • 2 evőkanál limelé

Elkészítés:

Megmossuk, meghámozzuk és felaprítjuk a sárgarépát, az édesburgonyát és az almát. Megpucoljuk és kockára vágjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Egy edényben, 1 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymákat és a gyömbért, majd hozzáadjuk a zöldségeket, az almát és 2 percig pároljuk őket. A kókusztejből 4 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A maradékot 2 csésze vízzel  ráöntjük a párolt zöldségekre. A levest fűszerezzük curryvel, fahéjjal, sóval és borssal. Felforraljuk, lefedve, lassú tűzön 15 perc alatt készre főzzük. Közben kockára vágjuk a kenyeret, felaprítjuk a diót és egy serpenyőben, a maradék olajon, 3-4 perc alatt ropogósra sütjük őket. A levest kézi mixerrel pürésítjük, limelével, és ha szükséges még, sóval és borssal ízesítjük, kókusztejjel díszítjük és megszórjuk a diós krutonnal.

Inspiráció húsvétra

Ha szeretnél formatortát ajándékozni, de nem szeretnél vele bajlódni, készen is elérhető.
Írd meg milyet szeretnél, elkészítem neked!

Referencia tortáimat itt láthatod.

Archívum