CSODÁLATOS ÉTELEK > RECEPTEK > ÖSSZES RECEPT > Sárgarépás édesburgonya krémleves diós krutonnal
Sárgarépás édesburgonya krémleves diós krutonnal
Írta: Bende Margó
Teljes elkészülés: 35 perc
Sárgarépás édesburgonya krémleves diós krutonnal
Hozzávalók (4 főre):
Elkészítés:
Megmossuk, meghámozzuk és felaprítjuk a sárgarépát, az édesburgonyát és az almát. Megpucoljuk és kockára vágjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Egy edényben, 1 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymákat és a gyömbért, majd hozzáadjuk a zöldségeket, az almát és 2 percig pároljuk őket. A kókusztejből 4 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A maradékot 2 csésze vízzel ráöntjük a párolt zöldségekre. A levest fűszerezzük curryvel, fahéjjal, sóval és borssal. Felforraljuk, lefedve, lassú tűzön 15 perc alatt készre főzzük. Közben kockára vágjuk a kenyeret, felaprítjuk a diót és egy serpenyőben, a maradék olajon, 3-4 perc alatt ropogósra sütjük őket. A levest kézi mixerrel pürésítjük, limelével, és ha szükséges még, sóval és borssal ízesítjük, kókusztejjel díszítjük és megszórjuk a diós krutonnal.
Inspiráció húsvétra
Ha szeretnél formatortát ajándékozni, de nem szeretnél vele bajlódni, készen is elérhető.
Írd meg milyet szeretnél, elkészítem neked!
Referencia tortáimat itt láthatod.
⇓