CSODÁLATOS ÉTELEK > 2021. JANUÁR A ZÖLDSÉG HAVA > Tészta glasszírozott hagymával, napon szárított paradicsommal, kapribogyóval és feta sajttal
Tészta glasszírozott hagymával, napon szárított paradicsommal, kapribogyóval és feta sajttal
Írta: Bende Margó
Kevesen tudják, de a paradicsom valójában gyümölcs és nem zöldség. Napon szárított formája az egyik legjobb növényi vasforrás. 100 grammjában 9,1 milligramm vas található, ez a mennyiség a napi szükségletünk több, mint fele.
Tészta glasszírozott hagymával, napon szárított paradicsommal, kapribogyóval és feta sajttal
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:
A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük és 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára szeleteljük és 2 evőkanál olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd a cukorral meghintve 1-2 percig karamellizáljuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. A cél az, hogy egy csillogó máz képződjön a hagymán. A paradicsomot feldaraboljuk, a kapribogyót lecsepegtetjük, a feta sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk. A maradék olajból, az ecetből, mézből, mustárból és citromléből dresszinget készítünk. Mindet egy csavaros befőttes üvegbe tesszük, megsózzuk, majd jó alaposan összerázzuk. Ezután már csak a tésztát kell összekevernünk a glasszírozott hagymával, az előkészített paradicsommal, kapribogyóval és fetával és tálalhatunk is. A tésztát dresszinggel meglocsolva és nagyobb darabokra vágott petrezselyemmel szórva szervírozzuk.
Formatortáim
4 szórakoztató és őrült módszer a tojások elkészítésére