CSODÁLATOS ÉTELEK > 2021. JANUÁR A ZÖLDSÉG HAVA > Vega chili con carne
Vega chili con carne
Írta: Bende Margó
Ennek a vega chilinek a dió, a gomba és a sárgarépa kiadós kombinációja adja az alapját, ami kitűnően helyettesíti a darált marhahúst és összeolvad a pirított hagyma és fokhagyma, az aprított chilik és a fűszerek fergeteges ízeivel. Avokádóval vagy sajttal, tejföllel és tortilla chipsszel fogyasztva igazán laktató. És a bónusz, teljesen húsmentes!
Főzés: 60 perc
Vega chili con carne
Hozzávalók (5-6 személyre):
A „hús”-hoz:
A chilihez:
Elkészítés:
Elkészítjük „húst”. Az aprítót pulzálva működtetve az összes hozzávalót darabos állagúra aprítjuk. Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten az olívaolajat felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. 5-10 percig pároljuk a hagymakeveréket, amíg teljesen átpuhul, majd hozzáadjuk a zöld chilit, a paradicsompürét, a köményt, a füstölt paprikát és a szójaszószt. HELLÓ ÍZEK! 🙂
Ezután kerül a „hús” a serpenyőbe. Kis idő múlva, amint elkeveredik és el kezd főni a diós-gombás-sárgarépás kombó a serpenyőben, textúrája egyre jobban fog hasonlítani a valódi húséhoz. Kb. 10 percig főzzük, sóval ízesítjük. Ekkor jön a többi hozzávaló. A „húsos” szószhoz adjuk a paradicsomot, a babot és a vizet. A chilis babot kb. 45 percig, alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg besűrűsödik és az ízek benne összeérnek.
Vegán változathoz tálalhatod növényi tejföllel, avokádópürével és tortillaval. Vega változatát megszórhatod reszelt sajttal, de tehetsz rá tejfőlt is.
VEGA CHILI, SZUPER ÍZEK, MEGCSINÁLTUK!
Formatortáim
4 szórakoztató és őrült módszer a tojások elkészítésére