Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Oszd meg a receptet

Bolognais töltött óriás kagylótészta

csőben sütve

„A bolognai ragut és a töltött óriás kagylótésztát kombinálva egy nagyon szexi ételt kapunk, amit az igazi kényelemért a sütőből tálalunk.”

ADAG 4-6 adag     idő 1 óra 40 perc     nehézség könnyű

Óriás kagylótészta, Darált hús, Bolognai, Mascarpone, Mozzarella, Parmezán, Romantika, Kényeztetés

Hozzávalók

250 g óriás kagylótészta

200 g mascarpone

250 g mozzarella golyó, lecsepegtetve és apróra vágva

1 nagy csokor bazsalikom durvára vágva, + néhány egész levél a tálaláshoz

3 gerezd fokhagyma, zúzva

reszelt parmezán a tálaláshoz (ízlés szerint)

Bolognai raguhoz:

1 evőkanál olívaolaj

1 fej hagyma, finomra vágva

1 ág szárzeller, apróra vágva

1 db sárgarépa, apróra vágva

400 g darált marhahús

2 gerezd fokhagyma, zúzva

250 ml vörösbor

1 evőkanál paradicsompüré

800 g paradicsom, hámozva és apróra vágva 

3 db babérlevél

1 kávéskanál cukrot

1-2 teáskanál balzsamecet

Elkészítés

  1. A bolognai elkészítéséhez egy nagy, tűzálló serpenyőben, közepes hőmérsékleten felhevítjük az olajat. Rádobjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát, egy csipet sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd lefedve, 20 perc alatt puhára és enyhén aranybarnára pirítjuk őket.

  2. A zöldségekhez adjuk a darált húst és magas hőmérsékleten és folyamatosan kevergetve, a ragut további 10 percig pirítjuk.

  3. Ezután lejjebb vesszük a hőt, hozzáadjuk a fokhagymát, még egy percig pirítjuk, majd felöntjük a borral. Néhány percig lassú tűzön bugyogtatjuk a bolognait, hogy a lesült pörzsanyag feloldódjon a serpenyő aljáról.

  4. Átkeverjük a ragut, hozzáadjuk a babérlevelet, a paradicsomot, a paradicsompürét és lefedve addig főzzük, amíg a paradicsom teljesen szétfő benne. Ekkor levesszük a fedőt, sóval, borssal, cukorral és balzsamecettel ízesítjük és további 30 percig rotyogtatjuk.
    A bolognainak a szokásosnál hígabbnak kell lennie, mivel a tészta sütés közben felszívja a folyadék egy részét belőle.

  5. Közben a tésztát egy nagy hőálló tálba tesszük és felöntjük sós forralt vízzel. Lefedjük és 8-10 percig puhulni hagyjuk.
  6. A töltelékhez egy tálban összekeverjük a mascarponét a mozzarellát, az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint, sóval és fekete borssal ízesítjük.
  7. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra/légkeverés esetén, 180 °C-ra/gázsütő esetén 4.-re.
  8. Leszűrjük a tésztát, majd mindegyikbe egy-egy kiskanál sajtkrémet töltünk. A betöltött tésztákat nyitott felükkel felfelé a serpenyőben lévő raguba ágyazzuk és 20-30 percig sütjük, amíg a a tészta megpuhul és a teteje aranybarnára sül.

    Reszelt parmezánnal szórva és néhány bazsalikomlevéllel díszítve, forrón tálaljuk.

Kapcsolódó receptek

Bolognais töltött óriás kagylótészta

csőben sütve

„A bolognai ragut és a töltött óriás kagylótésztát kombinálva egy nagyon szexi ételt kapunk, amit az igazi kényelemért a sütőből tálalunk.”

ADAG 4-6 adag     idő 1 óra 40 perc     nehézség könnyű

Óriás kagylótészta, Darált hús, Bolognai, Mascarpone, Mozzarella, Parmezán, Romantika, Kényeztetés

Oszd meg a receptet

Hozzávalók

250 g óriás kagylótészta

200 g mascarpone

250 g mozzarella golyó, lecsepegtetve és apróra vágva

1 nagy csokor bazsalikom durvára vágva, + néhány egész levél a tálaláshoz

3 gerezd fokhagyma, zúzva

reszelt parmezán a tálaláshoz (ízlés szerint)

Bolognai raguhoz:

1 evőkanál olívaolaj

1 fej hagyma, finomra vágva

1 ág szárzeller, apróra vágva

1 db sárgarépa, apróra vágva

400 g darált marhahús

2 gerezd fokhagyma, zúzva

250 ml vörösbor

1 evőkanál paradicsompüré

800 g paradicsom, hámozva és apróra vágva 

3 db babérlevél

1 kávéskanál cukrot

1-2 teáskanál balzsamecet

Elkészítés

  1. A bolognai elkészítéséhez egy nagy, tűzálló serpenyőben, közepes hőmérsékleten felhevítjük az olajat. Rádobjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát, egy csipet sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd lefedve, 20 perc alatt puhára és enyhén aranybarnára pirítjuk őket.

  2. A zöldségekhez adjuk a darált húst és magas hőmérsékleten és folyamatosan kevergetve, a ragut további 10 percig pirítjuk.

  3. Ezután lejjebb vesszük a hőt, hozzáadjuk a fokhagymát, még egy percig pirítjuk, majd felöntjük a borral. Néhány percig lassú tűzön bugyogtatjuk a bolognait, hogy a lesült pörzsanyag feloldódjon a serpenyő aljáról.

  4. Átkeverjük a ragut, hozzáadjuk a babérlevelet, a paradicsomot, a paradicsompürét és lefedve addig főzzük, amíg a paradicsom teljesen szétfő benne. Ekkor levesszük a fedőt, sóval, borssal, cukorral és balzsamecettel ízesítjük és további 30 percig rotyogtatjuk.
    A bolognainak a szokásosnál hígabbnak kell lennie, mivel a tészta sütés közben felszívja a folyadék egy részét belőle.

  5. Közben a tésztát egy nagy hőálló tálba tesszük és felöntjük sós forralt vízzel. Lefedjük és 8-10 percig puhulni hagyjuk.
  6. A töltelékhez egy tálban összekeverjük a mascarponét a mozzarellát, az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és ízlés szerint, sóval és fekete borssal ízesítjük.
  7. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra/légkeverés esetén, 180 °C-ra/gázsütő esetén 4.-re.
  8. Leszűrjük a tésztát, majd mindegyikbe egy-egy kiskanál sajtkrémet töltünk. A betöltött tésztákat nyitott felükkel felfelé a serpenyőben lévő raguba ágyazzuk és 20-30 percig sütjük, amíg a a tészta megpuhul és a teteje aranybarnára sül.

    Reszelt parmezánnal szórva és néhány bazsalikomlevéllel díszítve, forrón tálaljuk.

Kapcsolódó receptek