Fahéjas pálmalevél
2 hozzávalóból
„Igen, léteznek két hozzávalóból álló sütemények – és mindössze 30 perc alatt elkészülnek! A fahéjas-cukros töltelék tökéletes karácsonyra, de akár Nutellával, vagy lekvárral is kiegészítheted, ha úgy tetszik.”
ADAG 20 db idő 30 perc nehézség könnyű
Leveles tészta, Fahéj, Nutella, Lekvár, Teasütemény, Ünnep, Tél, Kényeztetés, Ajándékötlet
Hozzávalók
1 adag leveles tészta
2-3 evőkanál fahéjas cukor (nutella, vagy lekvár)
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
A leveles tésztalapot sütőpapírra fektetjük. Óvatosan végigsimítjuk, hogy a redők elsimuljanak.
Megszórjuk fahéjas cukorral a tészta teljes felületét, majd két irányból, egymással szemben a közepe felé, a fél kétharmadáig behajtjuk a tésztalapot. Ezután még egyet hajtunk rajta, így 6 rétegű tekercset kapunk.
A tekercset egy éles késsel négy egyenlő részre, majd mindegyik részt 5 vékony szeletre vágjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a szeleteket egymástól 5-6 cm távolságra a tepsibe fektetjük. 15-20 perc alatt, aranybarnára sütjük őket.
Melegen és hidegen is isteni csemege!
Kapcsolódó receptek
Fahéjas pálmalevél
2 hozzávalóból
„Igen, léteznek két hozzávalóból álló sütemények – és mindössze 30 perc alatt elkészülnek! A fahéjas-cukros töltelék tökéletes karácsonyra, de akár Nutellával, vagy lekvárral is kiegészítheted, ha úgy tetszik.”
ADAG 20 db idő 30 perc nehézség könnyű
Leveles tészta, Fahéj, Nutella, Lekvár, Teasütemény, Ünnep, Tél, Kényeztetés, Ajándékötlet
Oszd meg a receptet
Hozzávalók
1 adag leveles tészta
2-3 evőkanál fahéjas cukor (nutella, vagy lekvár)
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
A leveles tésztalapot sütőpapírra fektetjük. Óvatosan végigsimítjuk, hogy a redők elsimuljanak.
Megszórjuk fahéjas cukorral a tészta teljes felületét, majd két irányból, egymással szemben a közepe felé, a fél kétharmadáig behajtjuk a tésztalapot. Ezután még egyet hajtunk rajta, így 6 rétegű tekercset kapunk.
A tekercset egy éles késsel négy egyenlő részre, majd mindegyik részt 5 vékony szeletre vágjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a szeleteket egymástól 5-6 cm távolságra a tepsibe fektetjük. 15-20 perc alatt, aranybarnára sütjük őket.
Melegen és hidegen is isteni csemege!
Kapcsolódó receptek