Oszd meg a receptet

Forró csoki-keverők

ízesített ét-, tej- és fehér csokoládé 

„Mindannyiunknak van néhány csokoládérajongó ismerőse, biztosan neked is. Ajándékozd meg őket ezzel a forró csoki-keverővel és soha többé nem akarnak majd kakaóport használni.”

ADAG 6 adag     idő 12-13 perc     nehézség könnyű

Csokoládé, Forró csoki, Ünnep, Tél, Hangulat, Kényeztetés, Ajándékötlet

Hozzávalók

300 g ét-, tej-, vagy fehér csokoládé (vagy ezek keveréke), darabokra törve

napraforgóolaj, kenéshez

Díszítéshez:

apró szemű csokoládé pasztillák (mi is készíthetünk olvasztott csokiból)

több féle cukordísz

apróra vágott pillecukor

Eszközök:

6 db papírkapszli

ceruza

cukrászecset

6 db kb. 50 g-os öntőforma (tökéletes hozzá a Danonino joghurt elmosott pohara)

6 db fa spatula

celofán és zsinór, vagy szalag a csomagoláshoz

6 db ajándékcímke

Elkészítés

  1. A papírkapszlik alját, középen átszúrjuk a ceruzával és további felhasználásig félretesszük.

  2. A cukrászecsettel vékonyan kiolajozzuk az öntőformák belsejét.

  3. A csokoládét mikróban felolvasztjuk. Ehhez egy mikrózható tálba tesszük és 30 másodperces sorozatban, szakaszonként átkevergetve folyósra melegítjük a csokit. Alternatív megoldásként vízgőz fürdőt is alkalmazhatunk erre a célra.
    Ha különböző típusú csokoládét használunk, azokat külön kell felolvasztani.
  4. Az olvasztott csokoládét szétosztva az öntőformákba töltjük. Mindegyik közepébe egy-egy fa spatulát helyezünk és körbeszórjuk a választott díszítéssel.
  5. A kilyukasztott és lefelé fordított kapszlikkal minden formát letakarunk. Ehhez a spatulákat átbújtatjuk a kapszlik aljának közepén ejtett lyukon. Ezután egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  6. Másnap óvatosan kihúzzuk a csokikeverőket a formákból. Mindegyiket zsinórral átkötött és címkével ellátott celofánba csomagoljuk. A címkékre egy-egy kedves üzenetet írunk. Pl.:

Egyszerűen, csak keverd bele egy csésze forró tejbe”.

Kapcsolódó receptek

Forró csoki-keverők

ízesített ét-, tej- és fehér csokoládé 

„Mindannyiunknak van néhány csokoládérajongó ismerőse, biztosan neked is. Ajándékozd meg őket ezzel a forró csoki-keverővel és soha többé nem akarnak majd kakaóport használni.”

ADAG 6 adag     idő 12-13 perc     nehézség könnyű

Csokoládé, Forró csoki, Ünnep, Tél, Hangulat, Kényeztetés, Ajándékötlet

Oszd meg a receptet

Hozzávalók

300 g ét-, tej-, vagy fehér csokoládé (vagy ezek keveréke), darabokra törve

napraforgóolaj, kenéshez

Díszítéshez:

apró szemű csokoládé pasztillák (mi is készíthetünk olvasztott csokiból)

több féle cukordísz

apróra vágott pillecukor

Eszközök:

6 db papírkapszli

ceruza

cukrászecset

6 db kb. 50 g-os öntőforma (tökéletes hozzá a Danonino joghurt elmosott pohara)

6 db fa spatula

celofán és zsinór, vagy szalag a csomagoláshoz

6 db ajándékcímke

Elkészítés

  1. A papírkapszlik alját, középen átszúrjuk a ceruzával és további felhasználásig félretesszük.

  2. A cukrászecsettel vékonyan kiolajozzuk az öntőformák belsejét.

  3. A csokoládét mikróban felolvasztjuk. Ehhez egy mikrózható tálba tesszük és 30 másodperces sorozatban, szakaszonként átkevergetve folyósra melegítjük a csokit. Alternatív megoldásként vízgőz fürdőt is alkalmazhatunk erre a célra.
    Ha különböző típusú csokoládét használunk, azokat külön kell felolvasztani.
  4. Az olvasztott csokoládét szétosztva az öntőformákba töltjük. Mindegyik közepébe egy-egy fa spatulát helyezünk és körbeszórjuk a választott díszítéssel.
  5. A kilyukasztott és lefelé fordított kapszlikkal minden formát letakarunk. Ehhez a spatulákat átbújtatjuk a kapszlik aljának közepén ejtett lyukon. Ezután egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  6. Másnap óvatosan kihúzzuk a csokikeverőket a formákból. Mindegyiket zsinórral átkötött és címkével ellátott celofánba csomagoljuk. A címkékre egy-egy kedves üzenetet írunk. Pl.:

Egyszerűen, csak keverd bele egy csésze forró tejbe”.