CSODÁLATOS ÉTELEK > RECEPTEK > ÖSSZES RECEPT > Gyömbérleves garnélarákkal, sárgarépával és kanadai sütőtökkel

Gyömbérleves garnélarákkal, sárgarépával és kanadai sütőtökkel

    Írta: Bende Margó

Egy igazi lélekmelengető leves a hideg napokra. A garnélarák könnyen emészthető fehérjét és jódot tartalmaz, amely fontos a pajzsmirigy számára. Ezenkívül a gyömbér hatóanyagai segítik a koncentrációt és erősítik az immunrendszert.

Előkészítés: 10 perc

Elkészítés: 30 perc

Gyömbérleves garnélarákkal, sárgarépával és kanadai sütőtökkel

Hozzávalók (2 főre):

A tésztához:

  • 1 darab 2-3 cm nagyságú friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 20 dkg kanadai sütőtök
  • 1 db sárgarépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál curry por
  • 5 dl csirkehúsleves (vagy zöldségleves)
  • 4 db garnélarák (héjjal, mindegyik 1,5 uncia)
  • 1 dl kókusztej
  • 1 szár friss bazsalikom (korianderrel helyettesíthető)
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

Egy kanállal kaparjuk le a gyömbér héját. Vágjuk apróra a gyömbért, a hagymát és a fokhagymát. Hámozzuk meg a tököt és a sárgarépát, majd vágjuk őket nagyon vékony csíkokra. Egy edényben olajat hevítünk, majd a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért körülbelül 1 percig karamellizáljuk. A megpirult zöldségkeveréket megszórjuk a curry porral, hozzáöntjük a húslevest és lassú tűzön 10 percig főzzük. Ekkor a félig kész levesünket botmixer segítségével a kívánt állagúra turmixoljuk. A következő lépésben hozzáadjuk a julienne-re (ejtsd: zsülienn) vágott sárgarépát és tököt és további 8-10 percig főzzük. Közben megmossuk és megsózzuk a garnélarákokat. Ha félig megfőttek a zöldségek a levesben, mehet bele a kókusztej és a garnélarák. Még 3 percig főzzük és kész a leves.
A megmosott és szárazra törölt bazsalikom leveleket csíkokra vágjuk. A levest tálkákba merjük és bazsalikom csíkokkal megszórva tálaljuk.

Julienne (zsülienn) vágás

A következő meglepetéshez lapozz!

Így készül a karácsonyi fondant manó

Formatorta galéria

Archívum