CSODÁLATOS ÉTELEK > RECEPTEK > ÖSSZES RECEPT > Gyömbérleves garnélarákkal, sárgarépával és kanadai sütőtökkel
Gyömbérleves garnélarákkal, sárgarépával és kanadai sütőtökkel
Írta: Bende Margó
Elkészítés: 30 perc
Gyömbérleves garnélarákkal, sárgarépával és kanadai sütőtökkel
Hozzávalók (2 főre):
A tésztához:
Elkészítés:
Egy kanállal kaparjuk le a gyömbér héját. Vágjuk apróra a gyömbért, a hagymát és a fokhagymát. Hámozzuk meg a tököt és a sárgarépát, majd vágjuk őket nagyon vékony csíkokra. Egy edényben olajat hevítünk, majd a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért körülbelül 1 percig karamellizáljuk. A megpirult zöldségkeveréket megszórjuk a curry porral, hozzáöntjük a húslevest és lassú tűzön 10 percig főzzük. Ekkor a félig kész levesünket botmixer segítségével a kívánt állagúra turmixoljuk. A következő lépésben hozzáadjuk a julienne-re (ejtsd: zsülienn) vágott sárgarépát és tököt és további 8-10 percig főzzük. Közben megmossuk és megsózzuk a garnélarákokat. Ha félig megfőttek a zöldségek a levesben, mehet bele a kókusztej és a garnélarák. Még 3 percig főzzük és kész a leves.
A megmosott és szárazra törölt bazsalikom leveleket csíkokra vágjuk. A levest tálkákba merjük és bazsalikom csíkokkal megszórva tálaljuk.
Így készül a karácsonyi fondant manó
Formatorta galéria