Málnás pezsgős pohárkrém
liofilizált málnával és linzer szívekkel, 18 éven felülieknek
„A száraz pezsgő savassága tökéletes harmóniában áll a desszert édes ízével. A fagyasztva szárított málna a selymes krém tetején pedig a pont az í-re.”
ADAG 2 adag idő 15 perc + 3 óra pihentetés nehézség könnyű
Málna, Pezsgő, Tejszín, Pohárdesszert, Krémdesszert, Hangulat, Kényeztetés
Hozzávalók
140 g fagyasztott málna, kiolvasztva
2 evőkanál pezsgő
200 ml tejszín
4 evőkanál porcukor
2 teáskanál fagyasztva szárított málna
omlós keksz, a tálaláshoz
Elkészítés
A málnát és a pezsgőt egy magas falú keverő edényben teljesen simára pürésítjük, majd a pépet egy spatula, vagy fakanál segítségével egy finom szűrőn átnyomkodjuk, hogy a magokat eltávolítsuk belőle.
A tejszínt és a cukrot egy lábasban óvatosan felmelegítjük, amíg a cukor elolvad, majd a hőt emelve felforraljuk és állandó keverés mellett kb. 2 percig főzzük. Ezután a tűzről levéve, hozzákeverjük a pezsgős málnapürét. Hagyjuk 15 percig hűlni, majd 2 kis edénybe, vagy pohárba osztjuk. 30 percig hűtőben dermesztjük, majd rászórjuk a liofilizált málnadarabokat és további 2-2,5 órán keresztül hűtőben pihentetjük.
Saját készítésű, vagy vásárolt linzerrel/keksszel és sok szeretettel szervírozzuk.
Kapcsolódó receptek
Málnás pezsgős pohárkrém
liofilizált málnával és linzer szívekkel, 18 éven felülieknek
„A száraz pezsgő savassága tökéletes harmóniában áll a desszert édes ízével. A fagyasztva szárított málna a selymes krém tetején pedig a pont az í-re.”
ADAG 2 adag idő 15 perc + 3 óra pihentetés nehézség könnyű
Málna, Pezsgő, Tejszín, Pohárdesszert, Krémdesszert, Hangulat, Kényeztetés
Oszd meg a receptet
Hozzávalók
140 g fagyasztott málna, kiolvasztva
2 evőkanál pezsgő
200 ml tejszín
4 evőkanál porcukor
2 teáskanál fagyasztva szárított málna
omlós keksz, a tálaláshoz
Elkészítés
A málnát és a pezsgőt egy magas falú keverő edényben teljesen simára pürésítjük, majd a pépet egy spatula, vagy fakanál segítségével egy finom szűrőn átnyomkodjuk, hogy a magokat eltávolítsuk belőle.
A tejszínt és a cukrot egy lábasban óvatosan felmelegítjük, amíg a cukor elolvad, majd a hőt emelve felforraljuk és állandó keverés mellett kb. 2 percig főzzük. Ezután a tűzről levéve, hozzákeverjük a pezsgős málnapürét. Hagyjuk 15 percig hűlni, majd 2 kis edénybe, vagy pohárba osztjuk. 30 percig hűtőben dermesztjük, majd rászórjuk a liofilizált málnadarabokat és további 2-2,5 órán keresztül hűtőben pihentetjük.
Saját készítésű, vagy vásárolt linzerrel/keksszel és sok szeretettel szervírozzuk.
Kapcsolódó receptek