Oszd meg a receptet

Málnás pezsgős pohárkrém

liofilizált málnával és linzer szívekkel, 18 éven felülieknek

„A száraz pezsgő savassága tökéletes harmóniában áll a desszert édes ízével. A fagyasztva szárított málna a selymes krém tetején pedig a pont az í-re.”

ADAG 2 adag     idő 15 perc + 3 óra pihentetés     nehézség könnyű

Málna, Pezsgő, Tejszín, Pohárdesszert, Krémdesszert, Hangulat, Kényeztetés

Hozzávalók

140 g fagyasztott málna, kiolvasztva

2 evőkanál pezsgő

200 ml tejszín

4 evőkanál porcukor

2 teáskanál fagyasztva szárított málna

omlós keksz, a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A málnát és a pezsgőt egy magas falú keverő edényben teljesen simára pürésítjük, majd a pépet egy spatula, vagy fakanál segítségével egy finom szűrőn átnyomkodjuk, hogy a magokat eltávolítsuk belőle.

  2. A tejszínt és a cukrot egy lábasban óvatosan felmelegítjük, amíg a cukor elolvad, majd a hőt emelve felforraljuk és állandó keverés mellett kb. 2 percig főzzük. Ezután a tűzről levéve, hozzákeverjük a pezsgős málnapürét. Hagyjuk 15 percig hűlni, majd 2 kis edénybe, vagy pohárba osztjuk. 30 percig hűtőben dermesztjük, majd rászórjuk a liofilizált málnadarabokat és további 2-2,5 órán keresztül hűtőben pihentetjük.

    Saját készítésű, vagy vásárolt linzerrel/keksszel és sok szeretettel szervírozzuk.

Kapcsolódó receptek

Málnás pezsgős pohárkrém

liofilizált málnával és linzer szívekkel, 18 éven felülieknek

„A száraz pezsgő savassága tökéletes harmóniában áll a desszert édes ízével. A fagyasztva szárított málna a selymes krém tetején pedig a pont az í-re.”

ADAG 2 adag     idő 15 perc + 3 óra pihentetés     nehézség könnyű

Málna, Pezsgő, Tejszín, Pohárdesszert, Krémdesszert, Hangulat, Kényeztetés

Oszd meg a receptet

Hozzávalók

140 g fagyasztott málna, kiolvasztva

2 evőkanál pezsgő

200 ml tejszín

4 evőkanál porcukor

2 teáskanál fagyasztva szárított málna

omlós keksz, a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A málnát és a pezsgőt egy magas falú keverő edényben teljesen simára pürésítjük, majd a pépet egy spatula, vagy fakanál segítségével egy finom szűrőn átnyomkodjuk, hogy a magokat eltávolítsuk belőle.

  2. A tejszínt és a cukrot egy lábasban óvatosan felmelegítjük, amíg a cukor elolvad, majd a hőt emelve felforraljuk és állandó keverés mellett kb. 2 percig főzzük. Ezután a tűzről levéve, hozzákeverjük a pezsgős málnapürét. Hagyjuk 15 percig hűlni, majd 2 kis edénybe, vagy pohárba osztjuk. 30 percig hűtőben dermesztjük, majd rászórjuk a liofilizált málnadarabokat és további 2-2,5 órán keresztül hűtőben pihentetjük.

    Saját készítésű, vagy vásárolt linzerrel/keksszel és sok szeretettel szervírozzuk.

Kapcsolódó receptek