Mézeskalács koszorú
angyalokkal és csillagokkal
„Finoman fűszerezett, mázas süteményekből ehető karácsonyi dekorációt varázsolhatsz – ez egy csodálatos ajándék, amit egy különleges személynek adhatsz karácsonyra.”
ADAG 12-15 darab idő 60 perc nehézség összetettebb
Mézeskalács, Cukormáz, Fűszerek, Ünnep, Tél, Hangulat, Ajándékötlet
Hozzávalók
175 g sötét muscovado cukor
85 g aranyszirup
100 g enyhén sózott vaj
350 g sima liszt, plusz a szóráshoz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db tojás, felverve
Díszítéshez:
kék ételfesték
500 g fondant porcukor
ehető ezüst lüszterpor
szalag és celofán (ha ajándékba adjuk)
Elkészítés
A cukrot, az aranyszirupot és a vajat egy lábasban, alacsony hőmérsékleten felforraljuk, 1-2 percig bugyogtatjuk, amíg sűrű szirup lesz, majd 10 percre félretesszük hűlni.
A lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a meleg szirupos keveréket meg a tojást és az egészet jól összekeverjük, hogy minden összeálljon, majd simára, csomómentesre gyúrjuk. A tészta most egy kicsit puha lesz még, de kihűlés után megszilárdul. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 30 percig hideg helyen pihentetjük.
Végére is értünk a kalendáriumnak.
Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok!
Kapcsolódó receptek
Mézeskalács koszorú
angyalokkal és csillagokkal
„Finoman fűszerezett, mázas süteményekből ehető karácsonyi dekorációt varázsolhatsz – ez egy csodálatos ajándék, amit egy különleges személynek adhatsz karácsonyra.”
ADAG 12-15 darab idő 60 perc nehézség összetettebb
Mézeskalács, Cukormáz, Fűszerek, Ünnep, Tél, Hangulat, Ajándékötlet
Oszd meg a receptet
Hozzávalók
175 g sötét muscovado cukor
85 g aranyszirup
100 g enyhén sózott vaj
350 g sima liszt, plusz a szóráshoz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db tojás, felverve
Díszítéshez:
kék ételfesték
500 g fondant porcukor
ehető ezüst lüszterpor
szalag és celofán (ha ajándékba adjuk)
Elkészítés
A cukrot, az aranyszirupot és a vajat egy lábasban, alacsony hőmérsékleten felforraljuk, 1-2 percig bugyogtatjuk, amíg sűrű szirup lesz, majd 10 percre félretesszük hűlni.
A lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a meleg szirupos keveréket meg a tojást és az egészet jól összekeverjük, hogy minden összeálljon, majd simára, csomómentesre gyúrjuk. A tészta most egy kicsit puha lesz még, de kihűlés után megszilárdul. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább 30 percig hideg helyen pihentetjük.
Végére is értünk a kalendáriumnak.
Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok!
Kapcsolódó receptek