CSODÁLATOS ÉTELEK > 2021. JANUÁR A ZÖLDSÉG HAVA > Quinoával töltött cukkini
Quinoával töltött cukkini
Írta: Bende Margó
Bár vegetáriánus ez az étel, a quinoának köszönhetően mégis rengeteg vasat tartalmaz, mely többek között a vérképzéshez is szükséges nyomelem. A quinoa sok rostot is tartalmaz, amely a cukkini rostjával együtt serkenti az emésztést.
Teljes elkészülés: 1 óra 10 perc
Quinoával töltött cukkini
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:
Megfőzzük a quinoát (a quinoá főzéséről itt olvashatsz). Megmossuk, hosszában ketté vágjuk a cukkiniket és egy teáskanál segítségével kikanalazzuk a belső magos húsrészüket. Ezután 2 percig blansírozzuk, majd alaposan lecsepegtetjük és tepsire tesszük őket. Megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a sárgarépát. A cukkinik kikanalazott húsát apróra vágjuk. Vízbe áztatjuk a mazsolát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy serpenyőben olajat melegítünk és 5 percig elődinszteljük benne a sárgarépát és a cukkinihúst. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett quinoát és mazsolát, valamint az aprított petrezselymet. Jól összekeverjük a keveréket és a felezett cukkinikbe töltjük. A töltött cukkiniket megszórjuk sajttal és mehetnek a sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük őket.
Formatortáim
4 szórakoztató és őrült módszer a tojások elkészítésére