CSODÁLATOS ÉTELEK > 2021. JANUÁR A ZÖLDSÉG HAVA > Quinoával töltött cukkini

Quinoával töltött cukkini

    Írta: Bende Margó

Bár vegetáriánus ez az étel, a quinoának köszönhetően mégis rengeteg vasat tartalmaz, mely többek között a vérképzéshez is szükséges nyomelem. A quinoa sok rostot is tartalmaz, amely a cukkini rostjával együtt serkenti az emésztést.

Előkészítés: 20 perc

Teljes elkészülés: 1 óra 10 perc

Quinoával töltött cukkini

Hozzávalók (4 személyre):

  • 100 g quinoa
  • 4 db zsenge cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 2 evőkanál mazsola
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 csokor aprított petrezselyem
  • 150 g reszelt sajt

Elkészítés:

Megfőzzük a quinoát (a quinoá főzéséről itt olvashatsz). Megmossuk, hosszában ketté vágjuk a cukkiniket és egy teáskanál segítségével kikanalazzuk a belső magos húsrészüket. Ezután 2 percig blansírozzuk, majd alaposan lecsepegtetjük és tepsire tesszük őket. Megpucoljuk és apró kockákra vágjuk a sárgarépát. A cukkinik kikanalazott húsát apróra vágjuk. Vízbe áztatjuk a mazsolát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy serpenyőben olajat melegítünk és 5 percig elődinszteljük benne a sárgarépát és a cukkinihúst. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett quinoát és mazsolát, valamint az aprított petrezselymet. Jól összekeverjük a keveréket és a felezett cukkinikbe töltjük. A töltött cukkiniket megszórjuk sajttal és mehetnek a sütőbe, ahol kb. 25 perc alatt készre sütjük őket.

További húsmentes recepért lapozz!

Formatortáim

4 szórakoztató és őrült módszer a tojások elkészítésére

Archívum