Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Oszd meg a receptet

Tojás-a-lyukban füstölt lazacos és avokádós pirítós

madársalátával

„Készíts kedvesednek egy emlékezetes villásreggelit! Bármilyen tetszés szerinti kiszúrót használhatsz egyedi alakú szendvics készítéséhez.”

ADAG 2 adag     idő 20 perc     nehézség könnyű

Tükörtojás, Pirítós, Füstölt lazac, Avokádó, Madársaláta, Romantika, Hangulat, Kényeztetés

Hozzávalók

5 dkg vaj

4 szelet toast kenyér

1 db érett avokádó

1 db citrom (félreteszünk 2 cikket a díszítéshez)

100 g madársaláta (egy két levelet felaprítunk a díszítéshez)

2 nagy tojás

néhány szelet füstölt lazac

Elkészítés

  1. Közepes hőmérsékleten felmelegítünk egy serpenyőt.

  2. A kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk. Két szelet közepébe szív alakú kiszúróval egy-egy lyukat vágunk. Ha nincs kiszúrónk, késsel is kivágható.

  3. A vajas kenyérszeleteket a kivágott kenyérdarabokkal együtt a serpenyőbe tesszük és az egyik oldalukon, kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk .

  4. Amíg a kenyér sül, megmossuk a citromot, 2 cikket levágunk belőle, majd a maradékból kifacsarjuk a levét. Meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük az avokádót, majd meglocsoljuk a citrom levének nagy részével. Egy kávéskanálnyit megtartunk a citromléből, amivel a madársalátát locsoljuk meg.

  5. Megfordítjuk a kenyereket, a lyukas szeletekbe 1-1 tojást ütünk és további 1-2 percig sütjük őket. Ezután az egész szeleteket és a darabokat tányérra szedjük. A tojásos szeleteket a serpenyőben hagyjuk és letakarva, alacsony hőmérsékleten addig sütjük, amíg az ízlésünknek megfelelő szilárdságúra sül a tojás.
  6. A pirított kenyérszeletek tetejére rétegezzük az avokádót, a füstölt lazacot és a madársalátát. A legtetejükre tesszük a tojásos szeleteket, megszórjuk egy leheletnyi frissen őrölt borssal és az aprított madársalátával. A pirítósokat ízlés szerint egy-egy citrom cikkel díszítve még melegen szervírozzuk.

Kapcsolódó receptek

Tojás-a-lyukban füstölt lazacos és avokádós pirítós

madársalátával

„Készíts kedvesednek egy emlékezetes villásreggelit! Bármilyen tetszés szerinti kiszúrót használhatsz egyedi alakú szendvics készítéséhez.”

ADAG 2 adag     idő 20 perc     nehézség könnyű

Tükörtojás, Pirítós, Füstölt lazac, Avokádó, Madársaláta, Romantika, Hangulat, Kényeztetés

Oszd meg a receptet

Hozzávalók

5 dkg vaj

4 szelet toast kenyér

1 db érett avokádó

1 db citrom (félreteszünk 2 cikket a díszítéshez)

100 g madársaláta (egy két levelet felaprítunk a díszítéshez)

2 nagy tojás

néhány szelet füstölt lazac

Elkészítés

  1. Közepes hőmérsékleten felmelegítünk egy serpenyőt.

  2. A kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk. Két szelet közepébe szív alakú kiszúróval egy-egy lyukat vágunk. Ha nincs kiszúrónk, késsel is kivágható.

  3. A vajas kenyérszeleteket a kivágott kenyérdarabokkal együtt a serpenyőbe tesszük és az egyik oldalukon, kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk .

  4. Amíg a kenyér sül, megmossuk a citromot, 2 cikket levágunk belőle, majd a maradékból kifacsarjuk a levét. Meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük az avokádót, majd meglocsoljuk a citrom levének nagy részével. Egy kávéskanálnyit megtartunk a citromléből, amivel a madársalátát locsoljuk meg.

  5. Megfordítjuk a kenyereket, a lyukas szeletekbe 1-1 tojást ütünk és további 1-2 percig sütjük őket. Ezután az egész szeleteket és a darabokat tányérra szedjük. A tojásos szeleteket a serpenyőben hagyjuk és letakarva, alacsony hőmérsékleten addig sütjük, amíg az ízlésünknek megfelelő szilárdságúra sül a tojás.
  6. A pirított kenyérszeletek tetejére rétegezzük az avokádót, a füstölt lazacot és a madársalátát. A legtetejükre tesszük a tojásos szeleteket, megszórjuk egy leheletnyi frissen őrölt borssal és az aprított madársalátával. A pirítósokat ízlés szerint egy-egy citrom cikkel díszítve még melegen szervírozzuk.

Kapcsolódó receptek