Tojás-a-lyukban füstölt lazacos és avokádós pirítós
madársalátával
„Készíts kedvesednek egy emlékezetes villásreggelit! Bármilyen tetszés szerinti kiszúrót használhatsz egyedi alakú szendvics készítéséhez.”
ADAG 2 adag idő 20 perc nehézség könnyű
Tükörtojás, Pirítós, Füstölt lazac, Avokádó, Madársaláta, Romantika, Hangulat, Kényeztetés
Hozzávalók
5 dkg vaj
4 szelet toast kenyér
1 db érett avokádó
1 db citrom (félreteszünk 2 cikket a díszítéshez)
100 g madársaláta (egy két levelet felaprítunk a díszítéshez)
2 nagy tojás
néhány szelet füstölt lazac
Elkészítés
Közepes hőmérsékleten felmelegítünk egy serpenyőt.
A kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk. Két szelet közepébe szív alakú kiszúróval egy-egy lyukat vágunk. Ha nincs kiszúrónk, késsel is kivágható.
A vajas kenyérszeleteket a kivágott kenyérdarabokkal együtt a serpenyőbe tesszük és az egyik oldalukon, kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk .
Amíg a kenyér sül, megmossuk a citromot, 2 cikket levágunk belőle, majd a maradékból kifacsarjuk a levét. Meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük az avokádót, majd meglocsoljuk a citrom levének nagy részével. Egy kávéskanálnyit megtartunk a citromléből, amivel a madársalátát locsoljuk meg.
Kapcsolódó receptek
Tojás-a-lyukban füstölt lazacos és avokádós pirítós
madársalátával
„Készíts kedvesednek egy emlékezetes villásreggelit! Bármilyen tetszés szerinti kiszúrót használhatsz egyedi alakú szendvics készítéséhez.”
ADAG 2 adag idő 20 perc nehézség könnyű
Tükörtojás, Pirítós, Füstölt lazac, Avokádó, Madársaláta, Romantika, Hangulat, Kényeztetés
Oszd meg a receptet
Hozzávalók
5 dkg vaj
4 szelet toast kenyér
1 db érett avokádó
1 db citrom (félreteszünk 2 cikket a díszítéshez)
100 g madársaláta (egy két levelet felaprítunk a díszítéshez)
2 nagy tojás
néhány szelet füstölt lazac
Elkészítés
Közepes hőmérsékleten felmelegítünk egy serpenyőt.
A kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk. Két szelet közepébe szív alakú kiszúróval egy-egy lyukat vágunk. Ha nincs kiszúrónk, késsel is kivágható.
A vajas kenyérszeleteket a kivágott kenyérdarabokkal együtt a serpenyőbe tesszük és az egyik oldalukon, kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk .
Amíg a kenyér sül, megmossuk a citromot, 2 cikket levágunk belőle, majd a maradékból kifacsarjuk a levét. Meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük az avokádót, majd meglocsoljuk a citrom levének nagy részével. Egy kávéskanálnyit megtartunk a citromléből, amivel a madársalátát locsoljuk meg.
Kapcsolódó receptek